tiistai 14. huhtikuuta 2009

Lübeck und Travemünde Strand


Eilen tehtiin päiväreissu suomalaisittain Lyypekin kaupunkiin ja Travemünden biitsille. Matkustettiin yhessä Effyn ja sen täällä käymässä olevan kaverin kanssa. Oli ihana päästä käymään pikkukaupungissa, jossa voi kävellä joka paikkaan ja yhessä päivässä ennättää nähdä kaiken olennaisen, tai ainakin mielenkiintosen. Lyypekissä oli lähinnä kauniita vanhoja taloja, lisää vanhoja taloja ja kirkkojakirkkojakirkkoja. Hauskaa oli, et kaikki talot tuntu olevan vinossa vähintään yhteen suuntaan ja, että kirkkojen katolla oli ristien sijaan KANA! Kaupunki on kuuluisa marsipaanista, joten maisteltiin sitä kukkakaalin muodossa; ihan yhtä pahalle maistu kun Suomessakin.

Jatkettiin kaupungista junalla vähän matkaa kohti Travemünden rantaa. Siellä oli joku iso satama, mistä ois päässy Suomeenkin, mutta meitä kiinnosti jotenkin enemmän vaan hiekkaranta! Siellä tuuli kovasti, joten auringonottoon ei ihan pystytty, mutta voi, mä rakastan merta! Jotenkin, kun sitä ei tuolla Itä-/Keski-Suomessa ole tottunut meren rannalla asumaan, oon aina fiiliksissä, kun saan kävellä hienolla hiekalla ilman kenkiä ja kastella varpaita meren (jääkylmissä) aalloissa. :) Heti, kun näen meren, tuntuu, että olen lomalla!

Alueesta kyllä näki, että siellä asuu ne, joilla on varaa hienoon merenrantakämppään ja avoautoon + ne, jotka nauttii perusturistielosta korkeessa hotellissa, josta suoraan ulko-ovelta alkaa hiekkaranta. Ois kyllä silti tosi kiva mennä käymään siellä kunnon helteellä uudestaan ihastelemassa purjeveneitä, syömässä sampanja(!!)jäätelöä, nauramassa eksyneille joutsenille ja leikkimässä rannalla! Ehkä sitten uskaltaisin maistaa jo paikallisia hyvin epäilyttäville näytäviä kalaherkkujakin...




P.S Sunnuntaina, kun istuskelin Effyn kanssa puistossa huomattiin yhtäkkiä, että suurinosa ihmisistä meidän ympärillä otti rajatonta rusketusta ja esitteli alastonta olemustaan varsin suurella ylpeydellä käyskennellen ympäri nurmikkoa. Kiva, ihan nättejä olivat. Ja komeita. Alastomia.

1 kommentti: