maanantai 20. huhtikuuta 2009

Guten Tag!

Hups! On viikko vaan vierähtänyt ja mitään en ole kirjotellu. Ei sinänsä etteikö oisi asiaa, mistä kertoa, mutta ei ole ollut sitä sopivaa hetkeä kirjottamiselle. Tekemistä täällä ainakin tuntuu riittävän!

Tiistaina kävin tekemässä saksan lähtötasotestin ja ois pitänyt vaan olla huonompi! Nyt olen sellasella saksan kurssilla, jossa on mukana esimerkiksi tanskalaisia, jotka puhuu ihan natiivisti saksaa ja yks tyttö, joka OPISKELEE saksan kieltä.. grreat. Otetaan haasteena tämäkin. Tiistai-iltaa jatkettiin Hamburger Domissa. Se on/oli iso tivoli, tosiaankin ISO! Eksyttiin peilitaloon, mutta ei kyllä meinattu löytää tietä ulos itse tivolistakaan. Kokeiltiin myös vuoristorataa, joka oli ihan mahtava! En voinut olla nauramatta, kun mun takana istunut Guy huusi taukoamatta "fuck, fuck, fuck"...Kokeilin myös paikallisia herkkuja; suklaassa dipattua omenaa ja Schmalzer Kucheja, vähän kuin pikkusia munkkeja. Päivän jännittävin hetki oli, vuoristoradastakin huolimatta, kotimatka. Junassa joku paikallinen juopponainen suuttu, kun kuuli meidän puhuvan englantia ja alko kirota mulle! Sen sosiaaliset taidot rajottu aika pitkälle kiroilemiseen ja kohti sylkemiseen. Ihan viihdyttävä kaveri enivei.
Peilitalossa tais olla hauskaa.

Keskiviikkona mulla oli ensimmäinen erkan luento saksaks. Proffan puheesta ymmärsin sen verran, että seuraava luento on eri paikassa ja integraatiosta se kovasti koitti puhua. Se ei onnistunu yhtään pitämään rotia luentosalissa ja siellä oli pahempi häly ku OKL:n luennoilla koskaan:). Ja aina kun se jako jotain monisteita, se luki ne sen jälkeen meille ääneen. Yliopisto-opiskelijoillahan ei tunnetusti ole sisälukutaitoa... Parasta oli, et löysin luentosalista toiselta kurssilta tutun tytön! Täällä on muuten kummallinen tapa lopettaa oppitunnit/luennot niin, että opiskelijat koputtaa pöytää...
Keskiviikkoiltana käytiin melomassa. Meitä oli kolme (minä, Effy ja Guy), joten meidän suoraanmelomisennätys oli ehkä kaks metriä, mutta yhteenkään soutu-, polku-, purje- tai moottiriveneeseen saati kanoottiin, kajaakkiin, laivaan tai vesilintuun ei törmätty! Näillä joilla on varmasti totuttu idioottikanotoijiin:). Mutta maisemat oli mahtavat! On ihan uusi persperktiivi katsoa miljoonakaupunkia vedeltä päin.. Rentoutuminenkin oli taattua. Annettiin vaan välillä tuulen kuljettaa kanoottia ja nautittiin auringosta.



Keskiviikkoilta oli Guyn viimeinen täällä, joten totta kai meidän piti esitellä sille Reper Bahn. Oltiin Effyn kanssa parhaimmat oppaat ikinä. The bilekatuakaan ei löydetty apua pyytämättä, paljon kaikkee muuta (mukaan lukien huoria vyölaukkuineen) kuitenkin. Nyt on todistettu, että tunnissa ennättää kävellä alueen pääpiirteissään läpi ja vielä istua kaljalla kuunnellen live-musiikkia (=mies, kitara ja Sunrise Avenuen biiisit). :D

Torstaitorstaitorstai.. Siitä tullaan puhumaan k-a-u-a-n, mutta ehkei täällä blogissa;). Meillä oli siis Erasmus-bileet, joissa oli opiskelijoita ympäri Saksaa. Illan/yön huippuhetkiin kuuluu oikeesti hyvän makuisen kaljan löytäminen, yhteiskuva dragqueenin kanssa, oman juna-aseman ohi nukkuminen... No, hauskaa oli ainakin!

Minä, Adrienn, Anna, Toby ja Michael

Kerrankin olen lyhyempi nainen!

Perjantain kulutin aika tehokkaasti nukkumalla. Illalla tähän kämpille kokoontu iso porukka vaihtareita istuskelemaan. Jotenkin oon tottunu siihen, että iltaa istuessa syödään sipsiä ja karkkia, mutta ei näköjään täällä. Tarjolla oli esimerkiksi ehkä viittä erilaista juustoa, Ranskasta asti hilattua maksapateeta, lohta ja kaikenlaisia herkkuja.. Mun 1,99€ viini tais kalveta siinä rinnalla... Mun bilefiilis ei kuitenkaan, kumma kyllä, perjantaina enää noussu, joten olin sängyssä jo ennen yhtä. Mut tosiaan, vähitellen alkaa hahmottua tämä Erasmus-elämän mentaliteetti..

Lauantaina kulutin päivän paikallisessa IKEAssa, joka on kuin Lidl - ihan samanlainen joka paikassa. Ostin uusia tyynyjä ja värikkäämmät petivaatteet+viltin, ni saan ehkä tästä huoneesta vähän kotoisamman. Kunhan saan huoneen imuroituakin ja kaiken tiptop, niin otan kuvan valtakunnastani. Illalla kiertelin vielä Lenan ja Effyn kanssa Sternschanzessa. Siellä on Hampurin ainoa vallattu talo, jonka valtaajat saa pitää edelleen. Siellä järjestetään bileitä ja keikkoja. Tänä lauantaina ei ollu vielä fiilistä jäädä sisään, mutta se on meidän "things to do"-listalla. Listalle lisättiin myös rantabileet. Keskellä tuota kaupunginosaa on nimittäin aidattu alue, jossa pidetään kesällä beachpartyjä ilman merta:). Istuskeltiin yhdessä vielä terassilla ja parannettin maailmaa. Huomaan, että mun maailmankuva on laajentunut potenssiin sata jo tässä parissa viikossa. Olen ihan idioottina ihmeissäni esimerkiksi, kun Effy kertoo, ettei heillä Israelissa ole joulupukkia. No, juutalaisia kun ovat... Niinpä.

Kesäinen sunnuntaipäivä kulutettiin Lenan ja uuden tuttavuuden, Adriennen kanssa eläintarhassa. Eläimet kuuluu heti meren jälkeen ykkösenä mun Must see -listalle. Parasta oli, kun vuohiaitaukseen pääsi ite sisään vuohia silittelemään (ihan tytöt niinku Budapestissa..) ja ne parat luuli mun kädessä ollutta karttaa ruuaks.. Loppujen lopuks sain sitä karttaa heiluttelemalla ne kaikki seuraamaan mua. Saatoin olla vähän innoissani, kuten myös rakastelevien leijonien näkemisestä, ensimmäisen bratwurstin syömisestä ja pikkuisista norsun poikasistakin...





Kosketin myös norsun kärsää!!

Tämän päivän vietin hengailemalla Lenan kanssa. Käytiin ostamassa liput Tracy Chapmanin ulkoilmakonserttiin, joka on heinäkuussa tuossa ihan meidän naapurissa Stadtparkissa!

Tällä viikolla ei ehkä kuitenkaan tarvitse olla ihan yhtä paljon tekemistä kuin edellisellä. On Hampuri ja ihmiset täällä jo todistanut mulle, etten ihan niin helposti pääse tylsistymään kuin aluksi saatoin pelätä:).

1 kommentti:

  1. aahhhh, norsuja!!!!!! <3<3

    ps. arvaa vaan kuka ikävöi simoa, mieti simo jäi suomeen, mikä vappu ilman simppaa, hih<3

    VastaaPoista